fbpx

Hoe start je met het meten van inclusie en diversiteit?

Inclusion Academy
Laatste update: oktober 25, 2022
9 ingeschreven

Over deze cursus

In deze cursus wordt je volledig ondergedompeld in de analytische wereld van diversiteit en inclusie. Waarom is het belangrijk om deze te meten? Wat is de juiste meetstrategie? En hoe kan je die resultaten omzetten naar een praktische aanpak? Delia Mensitieri geeft je in deze cursus praktische tips en tools die je kan implementeren zodat je na het bekijken van deze cursus onmiddellijk van start kan gaan in jouw organisatie.

Over de auteur

Naast het feit dat Delia Mensitieri (zij/haar) een professionele duikster is, duikt ze ook in tal van andere leuke uitdagingen. Delia is expert diversiteit en inclusie en doet aan de Ugent en de Vlerick Business School onderzoek naar de vraag “hoe meet je inclusie?” Met deze expertise helpt ze als consultant bedrijven in de reis naar diversiteit en inclusie, en dat voornamelijk op strategisch vlak. Haar passie voor diversiteit en inclusie is ongetwijfeld onuitputbaar.

Leerdoelen

Je begrijpt wat diversiteit en inclusie juist betekenen.
Je leert hoe je diversiteit en inclusie kan meten.
Je leert reflecteren over de complexiteit van de onderwerpen diversiteit en inclusie.
Je kan de praktische tips uit deze cursus implementeren.

Curriculum

20 Modules

Introductie

In de introductie stelt Delia zichzelf voor en vertelt ze wat je zal leren in haar cursus.
Wie is Delia Mensitieri?1:26Voorbeeld
Over deze cursus3:18Voorbeeld

Diversiteit en inclusie zijn geen nieuwe concepten

Diversiteit en inclusie zijn geen nieuwe concepten. Bedrijven zijn er volop mee bezig, en dat is maar goed ook. Misschien vraag je je dan af waarom het nog steeds veelbesproken onderwerpen zijn. In deze module vertelt Delia ons waarom diversiteit en inclusie nog steeds belangrijk zijn binnen organisaties. Daarnaast gaat ze verder in op de diversiteitsparadox, een tegenstelling die soms moeilijk te vermijden is.

Het belang van DEI juist te meten

Wat zijn diversiteit en inclusie nu precies? En waarom is het belangrijk om deze factoren juist te meten? In deze module geeft Delia antwoord op deze vragen aan de hand van enkele oefeningen.

De best practices en de valkuilen

Waar moet je op letten wanneer je diversiteit en inclusie wilt meten? Wat zijn de best practices en wat zijn de valkuilen waar je in je organisatie voor moet opletten? In deze module gaat Delia dieper in op deze vraag aan de hand van praktische tips en aanbevelingen.

Meten hoeft niet ingewikkeld te zijn

In deze laatste module deelt Delia praktische tips en tricks om aan de slag te gaan. Ze gaat in op verschillende vragen die haar vaak worden gesteld. Met deze vragen toont ze aan dat meten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ook met kleine stappen, kan je grote verschillen maken.