fbpx

Incompany training

Incompany training

De Inclusion Academy is meer dan alleen een platform; het is een partnerschap. We staan zij aan zij met organisaties die het belang inzien van het opleiden en trainen van hun medewerkers op het gebied van inclusie. Ons team zet zich elke dag in om deze missie te vervullen, met als ultiem doel een wereld te creëren waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

Tevreden klanten in België en Nederland

ONS AANBOD

Vier unieke formats, ontworpen
met jouw organisatie in gedachten

Bij de Inclusion Academy maken we leren levendig en boeiend! Van inspirerende keynotes die je aan je stoel gekluisterd houden tot uitgebreide opleidingstrajecten die perfect aansluiten op wat jouw team nodig heeft. Elk van onze vier unieke formats is ontworpen met jouw organisatie in gedachten, elk met een eigen doel om jouw team naar een hoger niveau te tillen.

⚡Inspiratieshot

Een snelle dosis inspiratie, ontworpen om te motiveren en te enthousiasmeren in slechts één uur.

Duur: 1 uur

👟 Energieke sprint

Deze workshops zijn als een sprint, ontworpen om je team in een korte, krachtige sessie vol energie en nieuwe ideeën te steken.

Duur: Halve dag

🌊 Diepgaande duik

Onze trainingen nemen je team mee op een diepgaande ontdekkingsreis, waarbij we de hele dag besteden aan het verkennen en verdiepen van kennis en vaardigheden.

Duur: Hele dag

🏔️ Transformatiemarathon

Onze meerdere dagen durende bootcamps zijn ware transformatie marathons, ontworpen om je team niet alleen te onderwijzen, maar ook te transformeren.

Duur: Meerdere dagen

ONZE TOPICS

Een ruim aanbod aan thema’s
en trajecten rond inclusie.

En wie zegt dat je niet het beste van twee werelden kunt combineren? Met onze trainingen kun je mixen en matchen, waardoor je een gepersonaliseerd leerervaring creëert dat precies past bij de behoeften van jouw team of organisatie.

Inclusieve vaardigheden

Deze inleidende sessie biedt een overzicht van de kernconcepten van diversiteit, equity en inclusie (DEI) en waarom deze essentieel zijn voor het creëren van een rechtvaardige, productieve, en innovatieve werkomgeving. Deelnemers zullen inzicht krijgen in hoe DEI bijdraagt aan het welzijn van werknemers, de prestaties van teams verbetert, en het duurzame succes van een organisatie verhoogt.

Deze training is speciaal ontworpen om deelnemers de essentiële vaardigheden en diepgaande inzichten te bieden die nodig zijn om zinvolle en diepgaande dialogen over inclusie te faciliteren binnen hun organisaties. Het unieke aan deze training is dat het is ontwikkeld met inspiratie uit Taha Riani’s boek “Kan ik dat nog wel zeggen?”, een cruciale gids voor het navigeren door het complexe landschap van dialogen rondom inclusie.

Onderbewuste vooroordelen en stereotypen spelen een grote rol in hoe we de wereld zien en hoe we met anderen omgaan. Deze sessie biedt inzichten in hoe onbewuste vooroordelen ontstaan, hoe ze onze besluitvorming en interacties beïnvloeden, en strategieën om deze biases te herkennen en te verminderen.

Inclusief leiderschap is cruciaal voor het bevorderen van diversiteit en inclusie binnen elke organisatie. Deze sessie onderzoekt de kwaliteiten van inclusieve leiders, zoals empathie, zelfbewustzijn, en de bereidheid om diversiteit te omarmen en te bevorderen. Deelnemers leren hoe ze een omgeving kunnen creëren waarin alle medewerkers zich gewaardeerd voelen en hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Het begrijpen en waarderen van culturele verschillen is essentieel in een wereldwijd verbonden maatschappij. Deze sessie belicht het belang van culturele relevantie in communicatie, beleid, en praktijken binnen organisaties. Het doel is om een dieper begrip van en respect voor culturele diversiteit te kweken, wat leidt tot meer betekenisvolle interacties en effectievere samenwerking.

Inclusieve organisaties

Deze inleidende training is ontworpen om leiders en teamleden van organisaties te voorzien van de kennis en tools die nodig zijn om een echt inclusieve werkomgeving te creëren. De focus ligt op het begrijpen van de principes van diversiteit, equity en inclusie (DEI) en het toepassen ervan binnen de organisatorische structuur en cultuur.
Deze sessie gaat dieper in op het belang van het opbouwen van inclusieve teams binnen een organisatie. Het omvat strategieën voor het bevorderen van een omgeving waarin teamleden van alle achtergronden zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen, en waarin hun unieke perspectieven en vaardigheden worden erkend en benut. De deelnemers leren hoe ze een cultuur van openheid en samenwerking kunnen creëren, die essentieel is voor het succes van elk team.

Deze sessie richt zich op het concept van ‘normdenken’ en hoe dit onbewust kan leiden tot uitsluiting binnen organisaties. Deelnemers zullen de mechanismen begrijpen die bijdragen aan het instandhouden van normatieve culturen en leren hoe ze deze kunnen uitdagen en veranderen. Door het identificeren en aanpakken van normdenken, kunnen organisaties een meer inclusieve omgeving bevorderen waarin diversiteit wordt gewaardeerd als een kracht.

Deze praktische sessie biedt deelnemers de instrumenten om een audit van hun organisatie uit te voeren met een focus op inclusie. De audit helpt bij het identificeren van gebieden die verbetering behoeven en het vaststellen van concrete actiepunten om een meer inclusieve cultuur te creëren. Deelnemers leren hoe ze gegevens kunnen verzamelen en analyseren, inclusie-initiatieven kunnen implementeren, en de voortgang kunnen meten. 

Deze gespecialiseerde training is ontworpen om HR-professionals de kennis, vaardigheden en hulpmiddelen te bieden die essentieel zijn voor het bevorderen van inclusie binnen hun organisaties. Het programma richt zich op het integreren van diversiteit, equity, en inclusie (DEI) in alle aspecten van het human resource management, van werving en selectie tot personeelsontwikkeling en -behoud. 

Deze interactieve workshop is zorgvuldig samengesteld om HR-professionals, recruiters en managers uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om inclusieve vacatureteksten te schrijven. De kern van deze training is het bevorderen van diversiteit binnen het wervingsproces, met een sterke nadruk op het vermijden van onbewuste vooroordelen en het aanspreken van een divers kandidatenbestand.

Communicatie en marketing

Inclusieve communicatie is cruciaal voor elke organisatie die ernaar streeft relevant te zijn binnen een diverse samenleving. Deze sessie biedt inzicht in het belang van inclusie in onze moderne maatschappij. Deelnemers ontvangen een uitgebreid framework en praktische tools en technieken om inclusieve communicatiestrategieën te ontwikkelen en toe te passen.
Dit onderdeel van inclusieve communicatie richt zich op het gebruik van taal die niemand uitsluit en iedereen aanspreekt. Het omvat het bewust gebruik van woorden en zinnen die diversiteit respecteren en bevorderen, en het vermijden van stereotypen. Daarnaast is ook toegankelijk schrijven een belangrijk onderdeel.
Deze sessie belicht het belang van een inclusieve employer branding om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor een diverse arbeidsmarkt. Je leert hoe je een inclusieve merkidentiteit opbouwt en communiceert, die niet alleen talent aantrekt uit verschillende achtergronden, maar ook bijdraagt aan hun behoud en ontwikkeling binnen de organisatie.
Tijdens deze sessie onderzoeken we hoe beeldvorming en storytelling kunnen worden ingezet om een inclusieve boodschap over te brengen. De focus ligt op het creëren van content die een breed spectrum aan identiteiten en ervaringen weerspiegelt, waardoor de zichtbaarheid van ondervertegenwoordigde groepen wordt vergroot en stereotypen worden doorbroken.

Om effectief te communiceren met een diverse doelgroep, is het essentieel om hen echt te begrijpen. Deze sessie biedt technieken en methoden om diepgaand inzicht te krijgen in de behoeften, wensen en leefwerelden van verschillende gemeenschappen. Door je doelgroepen beter te kennen, kun je nauwkeuriger en meer empathisch communiceren.

Download onze infobrochure voor meer informatie over het aanbod en de prijzen

Frame 17 (4)

Download onze infobrochure voor meer informatie over het aanbod en de prijzen