fbpx

Introductie
Loes stelt zichzelf voor en vertelt over wat er in deze cursus aan bod zal komen. Als docent en onderzoeker in de sociale psychologie, is Loes expert over vooroordelen en stereotypes. In deze cursus zal ze in detail vertellen wat deze concepten inhouden, wat de effecten hiervan zijn en hoe je met vooroordelen kan omgaan binnen je organisatie.

De psychologie achter vooroordelen en stereotypes
In deze module legt Loes uit wat stereotype en vooroordelen precies zijn. Deze concepten ontstonden natuurlijk niet zomaar of zonder reden. Daarom gaat Loes in deze module dieper in op het ontstaan van stereotypen en vooroordelen, maar ook op wat hun functie is. Aan de hand van een interactieve oefening, neemt Loes je mee door deze module.

De effecten van vooroordelen en stereotypes
In deze module bespreekt Loes de effecten van stereotypes en vooroordelen. Ze bespreekt welke effecten stereotypes hebben op de mensen die worden gestereotypeerd, maar ook hoe stereotypes beïnvloeden hoe wij over anderen oordelen.

De effecten van stereotypes en vooroordelen tegengaan
In deze voorlaatste module deelt Loes concrete tips. Deze tips kunnen je helpen om zelf, als individu, om te gaan met de effecten van stereotypes en vooroordelen.

Hoe organisaties ongelijkheden weg kunnen halen uit de bedrijfsstructuur
In deze module belicht Loes wat de effecten zijn van stereotypen en vooroordelen in de context van een organisatie. Ze gaat dieper in op de valkuilen die organisaties kunnen ervaren. Daarnaast geeft Loes ook enkele concrete aanbeveling om als organisatie ongelijkheden weg te werken uit de bedrijfsstructuur. Wil jij bijvoorbeeld weten wat bias interrupters zijn? Dan kom je dat, en meer, te weten in deze module.