fbpx

Introductie
Lien Vandael stelt zichzelf voor en vertelt waar deze cursus over gaat. Deze cursus geeft een eerste introductie rond de concepten privilege en unconscious bias. Je komt in deze cursus te weten waarom deze concepten belangrijk zijn, en hoe je jouw eigen bewustzijn hier rond kan vergroten.

Waarom dit thema belangrijk is
Waarom is dit thema belangrijk? In deze eerste module bespreekt Lien het belang van unconscious bias en hidden privilege. Deze module is een eerste stap om je bewustzijn rond dit onderwerp te vergroten.

Privilege en normdenken
Wat zijn privileges en wat is normdenken? En wat verbindt deze twee termen met elkaar? In deze module geeft Lien je het antwoord op deze vragen. Dat doet ze aan de hand van enkele voorbeelden.

Hoe privileges en ongelijkheden met elkaar zijn verbonden
In deze module vertelt Lien meer over verschillende soorten privileges en hoe deze verbonden zijn met normdenken. Aan de hand van enkele voorbeelden legt ze uit hoe privileges en ongelijkheden met elkaar verbonden zijn, hoe ze elkaar beïnvloeden en hoe ze elkaar versterken.

Unconscious bias
Wat is unconscious bias precies, en wat is de impact er van? Het antwoord op deze vragen, ontdek je in deze module. Daarnaast vertelt Lien je ook welke verschillende soorten unconscious bias er bestaan.

Unconscious bias aankaarten
In deze laatste module deelt Lien nog enkele tips over hoe je aan de slag kan gaan met je eigen onbewuste vooroordelen en sluit ze de cursus af met een conclusie. Na het bekijken van de video’s, kan je ook nog de volgende testen doen: https://implicit.harvard.edu/implicit/selectatest.html (ENG) en https://www.onderhuids.nl/test-jezelf/ (NL)