fbpx

Introductie
Nyota stelt zichzelf voor en vertelt wat er in deze cursus aan bod zal komen. Als D&I-coach bij de VRT en freelance Talent Advisor, komt Nyota in contact met veel verschillende mensen die in teams moeten functioneren. Deze ervaringen en kennis deelt ze met ons in deze cursus.

De definitie van inclusieve teams
In deze module vertelt Nyota over wat een team is en hoe een team vorm krijgt. Ze start met het framework van Tuckman om aan te geven welke ontwikkelingsfasen er bestaan bij het opbouwen van teams. Natuurlijk zijn de fases niet linair. Hoe maak je jouw team inclusief? En hoe kan het evolueren naar een zelfsturend team? Het antwoord op deze vragen ontdek je in deze module.

Hoe culturen gevormd worden
Hoe worden culturen gevormd? In deze module gaat Nyota dieper in op deze vraag, maar ook over welke soorten culturen er bestaan. Aan de hand van een oefening kom je te weten wat jouw cultuur is en hoe je er mee aan de slag kan gaan.

Hoe teams en culturen samenkomen in organisaties
Soms moet het botsen. Dat klinkt tegenstrijdig, maar toch is het belangrijk voor van een functionerend team. In deze module brengt Nyota teams en culturen samen. Ze legt uit hoe je ze tegenkomt in bedrijven, en hoe je er voor kan zorgen dat teams samenwerken.

Hoe jij impact kan hebben met persoonlijk leiderschap
Beslissingen maken is niet altijd even gemakkelijk. Nyota gaat in deze module dieper in op het onderwerp persoonlijk leiderschap. Met enkele praktische tips laat ze zien hoe jij als persoon impact kan hebben op je team, maar ook hoe je inclusief kan vergaderen en beslissingen kan nemen.

Conclusie
In deze laatste module overloopt Nyota de belangrijkste punten van deze cursus. Ze sluit deze af met een conclusie.