fbpx

Introductie
In deze module stelt Koen zichzelf voor en vertelt hij over wat je kan verwachten van deze cursus. Als hoofddocent aan de Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen, ligt zijn expertise bij het onderzoeken van (on)gelijke kansen, diversiteit en inclusie in organisaties en op de arbeidsmarkt.

Het belang van diversiteit en inclusie in organisaties
In module 1 geeft Koen een beeld van wat diversiteit en inclusie betekenen. Hij legt uit waarom diversiteit en inclusie zo belangrijk zijn voor organisaties en waarom het voor organisaties nodig is om met dit thema bezig te zijn.

Hoe een organisatiebeleid bijdraagt aan ongelijke kansen
Verschillende processen binnen bedrijven zorgen voor ongelijke kansen, zelfs wanneer dit niet de intentie is. Aan de hand van voorbeelden gaat Koen dieper in op waarom sommige processen als indirecte vormen van discriminatie kunnen worden gezien, en hoe dat precies kan gebeuren.

Een beleid rond diversiteit en inclusie ontwerpen
Een diversiteits- en inclusiebeleid is belangrijk, maar hoe ontwerp je zo'n beleid? In deze module geeft Koen een overzicht van welke elementen belangrijk zijn. Hij gaat dieper in op diversiteitsmanagement praktijken en op het belang van identiteit. Zo kan jij zelf de eerste stappen zetten om een diversiteits- en inclusiebeleid te creƫren.

Een coherent beleid
In deze laatste module geeft Koen enkele concrete handvatten om zelf een organisatiebeleid op te stellen rond diversiteit en inclusie. Ten slotte rond hij deze cursus af met een conclusie.