fbpx

Opleiding: Inclusieve HR management

In 4 weken expert in inclusieve HR management?

Ben jij een HR-expert en wil jij je vaardigheden op het gebied van inclusie verder ontwikkelen? Dan is dit certificatieprogramma van Inclusion Academy iets voor jou! Ons programma biedt een boeiende en hybride leerervaring waarin je via online leermodules en inspirerende sessies ondergedompeld wordt in de wereld van inclusieve HR management.

Vertrouwd door deze organisaties

Opleiding voor HR managers CSR managers recruiters DEI enthousiasts

Wat kan je verwachten?

Dit programma is opgebouwd rond vier thema’s die je alles bieden wat je nodig hebt om een inclusieve HR-expert te worden. Hieronder vind je een overzicht van de thema’s en waarom ze zo belangrijk zijn:

Thema 1: Waarom diversiteit, equity en inclusie belangrijk zijn voor HR-experts
In dit eerste deel bespreken we waarom het belangrijk is voor HR-teams om bewust te werken aan diversiteit, equity en inclusie (DEI). We introduceren de nodige competenties die jij en je team nodig hebben om hieraan te werken. Daarnaast kijken we naar de impact van inclusief HR-management op het bevorderen van inclusie binnen een organisatie.
Thema 2: Verhoog je bewustzijn van diversiteit, equity en inclusie (DEI)

Diversiteit, equity en inclusie (DEI) zijn onderwerpen die iedereen aangaan. In deze sessie leer je over de verschillende aspecten van DEI en hoe je deze in je dagelijkse werkzaamheden kan toepassen. We zetten hard in om je bewustzijn te vergroten over je eigen vooroordelen en hoe je deze kan overwinnen. Je ontdekt nieuwe concepten zoals intersectionaliteit en leert hoe deze jouw werk positief kunnen beïnvloeden.

Thema 3: Hoe bouw je een inclusieve organisatie
In dit deel leer je hoe je als HR-expert acties kan ondernemen om inclusie te bevorderen binnen jouw domein. Je leert wat een inclusieve organisatie is en hoe deze gevormd wordt. Dit is een essentiële basis om te begrijpen welke HR-praktijken werken en welke niet werken binnen jouw organisatie. Daarnaast krijg je de basiskennis om over DEI binnen jouw organisatie te spreken.
Thema 4: Praktische tips voor het implementeren van inclusieve HR-praktijken
In het laatste deel van de opleiding zoomen we praktisch in op verschillende HR-praktijken die inclusie kunnen bevorderen binnen jouw werk en organisatie. We bespreken de voor- en nadelen van elke praktijk binnen de context van jouw eigen organisatie, zodat je een idee krijgt van de acties die je kunt ondernemen. Van het implementeren van inclusieve vacatures tot mogelijke affirmative actions, geven we je praktische tips om aan inclusie te werken binnen jouw organisatie.

Leerdoelen?

Wie zijn je begeleiders?

Onze sessies worden geleid door een team van experts die een sterke affiniteit hebben met inclusie. Ze hebben uitgebreide ervaring en kennis op dit gebied en bieden een leerervaring die heel effectief is.

Taha Riani
Taha Riani

Taha Riani (hij/hem) is managing partner bij Allyens, een strategisch bureau dat merken en organisaties ondersteunt om inclusiever te worden. Vanuit Allyens heeft Taha verschillende organisatie ondersteunt om hun strategische prioriteiten te definiëren en een sterke basis te ontwikkelen voor DEI binnen de organisatie.

Lien Vandael
Lien Vandael

Lien Vandael (zij/haar) is inclusief strateeg bij Allyens, waar ze onderzoek doet naar inclusie en organisaties ondersteunt om inclusiever te worden. Lien behaalde een master in Gender en Diversiteit, en ontdekte tijdens deze studie haar passie voor inclusie. In 2021 ontwikkelde en publiceerde Lien het eerste Allyens inclusierapport.

Dr. Loes Meeussen
Dr. Loes Meeussen

Dr. Loes Meeussen (zij/haar) is onderzoeker in de sociale psychologie. Als docent aan Thomas More Antwerpen doceert ze crossculturele psychologie en diversiteit in de opleiding Toegepaste Psychologie, maar geeft ze ook vormingen over vooroordelen. Daarnaast is Loes ook docent en onderzoeker aan de KU Leuven. Ze onderzoekt culturele diversiteit in organisaties, zoals gelijkheden en ongelijkheden tussen mannen en vrouwen.

Delia Mensitieri
Delia Mensitieri

Delia Mensitieri (zij/haar) is expert diversiteit en inclusie en doet aan de Ugent en de Vlerick Business School onderzoek naar de vraag “hoe meet je inclusie?” Met deze expertise helpt ze als consultant bedrijven in de reis naar diversiteit en inclusie, en dat voornamelijk op strategisch vlak. Haar passie voor diversiteit en inclusie is ongetwijfeld onuitputbaar.

Prof. dr. Koen Van Laer
Prof. dr. Koen Van Laer

Prof. dr. Koen Van Laer (hij/hem) is hoofddocent aan de Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen, waar hij de onderzoeksgroep SEIN – Identity, Diversity & Inequality Research leidt. SEIN doet onderzoek naar (on)gelijke kansen, diversiteit en inclusie in organisaties en op de arbeidsmarkt. In zijn eigen onderzoek focust Koen vooral op mensen met beperkingen en arbeid, verschillende vormen van discriminatie en op (het managen van) etnische diversiteit in organisaties. Hij is betrokken bij de Interuniversitaire Master Gender en Diversiteit.

Praktisch?

Ben je nog niet zeker van deze opleiding of heb je nog vragen? Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over deze opleiding. Als je nog andere vragen hebt, kun je ons bereiken via welkom@inclusionacademy.be.

Om het certificaat te behalen dien je de opleiding in vier weken af te ronden. Hierbij wordt verwacht dat je de online e-learnings volgt en deelneemt aan vier plenaire inspiratiemomenten, die online plaatsvinden. Na het voltooien van deze periode ontvang je het certificaat als bewijs van succesvolle afronding.

Om de opleiding succesvol af te ronden, dien je ongeveer 10 uur te investeren.

De inspiratiesessies vinden altijd op dinsdagmiddag om 12 uur plaats. Zo is het voor iedereen mogelijk om aanwezig te zijn tijdens deze sessies. Mocht je onverhoopt niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn, dan worden de sessies opgenomen en beschikbaar gesteld.

Na het succesvol afronden van de opleiding krijg je toegang tot het volledige aanbod van Inclusion Academy voor een jaar. Dit biedt tevens de mogelijkheid om nieuwe sessies te bekijken die regelmatig worden toegevoegd aan het platform.

We bieden de volgende periode(s) aan waarvoor je je kunt inschrijven. Maar let op, er is beperkt plek en de inschrijvingen gaan razendsnel. We kunnen slechts 20 gelukkige deelnemers per periode verwelkomen, dus grijp deze kans om deel uit te maken van deze interessante en nodige sessies.

  • November 2023

De kostprijs voor de opleiding is  975 (excl. btw)Binnen deze prijs krijg je het volgende:

  • Certificeringsprogramma inclusieve communicatie met toegang tot de cursussen online 
  • Deelname aan 4 inspiratiesessies door experten met ruimte voor vragen 
  • Toegang voor een jaar tot alle online training van Inclusion Academy
  • Werkboeken, presentaties en andere resources

Organisaties die meerdere medewerkers willen inschrijven krijgen een korting:

  • Meer dan 2 inschrijvingen: 10% korting
  • Meer dan 4 inschrijvingen: 20% korting

Schrijf je nu in voor onze aankomende opleiding

    Plaatsen beperkt: 20 deelnemers per opleiding