fbpx

Opleiding Inclusieve Communicatie

In 4 weken expert in
inclusieve communicatie?

Inclusion Academy heeft iets unieks te bieden voor communicatie- en marketingexperts die hun vaardigheden op het gebied van inclusie willen ontwikkelen. Ons certificatieprogramma is ontworpen als een boeiende hybride leerervaring die deelnemers via online leermodules en inspirerende plenaire sessies onderdompelt in de wereld van inclusieve communicatie en marketing.

Deze organisaties doen al mee!

Wat kan je verwachten?

Dit trainingsprogramma is opgebouwd rond vier thema’s die je alles bieden wat je nodig hebt om een inclusieve communicator te worden. Hieronder vind je een overzicht van de thema’s en waarom ze zo belangrijk zijn:

Thema 1: Inclusieve communicatie in de hedendaagse samenleving

In deze eerste sessie bespreken we het belang van inclusie en diversiteit in onze samenleving vandaag en hoe dit van invloed is op jouw werk. We nemen je mee door de historische context en maatschappelijke veranderingen, zodat je een goed begrip hebt van waarom inclusieve communicatie onmisbaar is.

Thema 2: Vergroot je bewustzijn rond diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie

Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DEI) zijn onderwerpen die iedereen aangaan. In deze sessie ga je leren over de verschillende aspecten van DEI en hoe je deze in je dagelijkse werkzaamheden kan toepassen. We zetten hard in om je bewustzijn te vergroten over je eigen vooroordelen en hoe je deze kan overwinnen. Je ontdekt nieuwe concepten zoals intersectionaliteit en leert hoe deze jouw werk positief kunnen beïnvloeden.

Thema 3: De theorie achter inclusieve communicatie

In deze sessie gaan we dieper in op wat inclusieve communicatie precies inhoudt. We bieden een framework aan dat je kan gebruiken om je eigen inclusieve communicatiestrategie te ontwikkelen en te implementeren in je werk. 

Thema 4: Inclusieve communicatie in de praktijk

Theorie is belangrijk, maar de praktijk is waar het echte werk begint. In deze sessie gaan we in op de dagelijkse uitdagingen rond inclusieve communicatie en hoe je deze kan overwinnen. We bieden praktische tips en tricks aan voor het gebruik van inclusieve taal en het vertalen van inclusie naar beeld en andere communicatiedragers.

Leerdoelen?

Opleiding voor communicators copywriters strategen designers account managers inclusion enthousiasts 

Wie zijn je begeleiders?

Onze sessies worden geleid door een team van experts die een sterke affiniteit hebben met inclusie. Ze hebben uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van inclusieve communicatie en bieden een leerervaring die heel effectief is. Ontdek hun verhaal hieronder.

Taha Riani

Taha Riani (hij/hem) is managing partner bij Allyens, een communicatiebedrijf dat zich toespitst op inclusieve marketing. Met zijn uitgebreide kennis in marketing begeleidt hij verschillende organisaties naar inclusieve communicatiestrategieën, zonder de vraag en behoeftes van zowel de klant als de doelgroep uit het oog te verliezen.

Dr. Loes Meeussen

Dr. Loes Meeussen (zij/haar) is onderzoeker in de sociale psychologie. Als docent aan Thomas More Antwerpen doceert ze crossculturele psychologie en diversiteit in de opleiding Toegepaste Psychologie, maar geeft ze ook vormingen over vooroordelen. Daarnaast is Loes ook docent en onderzoeker aan de KU Leuven. Ze onderzoekt culturele diversiteit in organisaties, zoals gelijkheden en ongelijkheden tussen mannen en vrouwen.

Zineb Berrag

Zineb Berrag (zij/haar) ging na het behalen van haar masterdiploma in communicatiewetenschappen en marketing aan de slag bij Allyens als Brand Strategist. Dankzij haar expertise in inclusieve communicatie, bouwde Zineb een carrière (Wunderman Thompson, TBWA) op als dé inclusief strateeg in de communicatiesector.

Lien Vandael

Lien Vandael (zij/haar) is inclusief strateeg bij Allyens, waar ze onderzoek doet naar marketing en inclusie en klanten leert kijken naar communicatie met een ware inclusiebril. Lien behaalde een master in Gender en Diversiteit, en ontdekte tijdens deze studie haar passie voor inclusie. In 2021 ontwikkelde en publiceerde Lien het eerste Allyens inclusierapport.

Praktisch?

Ben je nog niet zeker van deze opleiding of heb je nog vragen? Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over deze opleiding. Als je nog andere vragen hebt, kun je ons bereiken via welkom@inclusionacademy.be.

We bieden 2 periodes aan waarvoor je je kunt inschrijven. Maar let op, er is beperkt plek en de inschrijvingen gaan razendsnel. We kunnen slechts 20 gelukkige deelnemers per periode verwelkomen, dus grijp deze kans om deel uit te maken van deze interessante en nodige sessies.

  • September 2023: 4/9 – 29/9 
  • November 2023: 6/11 – 30/11

De kostprijs voor de opleiding is  975 (excl. btw)Binnen deze prijs krijg je het volgende:

  • Certificeringsprogramma inclusieve communicatie met toegang tot de cursussen online 
  • Deelname aan 4 inspiratiesessies door experten met ruimte voor vragen 
  • Toegang voor een jaar tot alle online training van Inclusion Academy
  • Werkboeken, presentaties en andere resources

Organisaties die meerdere medewerkers willen inschrijven krijgen een korting:

  • Meer dan 2 inschrijvingen: 10% korting
  • Meer dan 4 inschrijvingen: 20% korting

Om het certificaat te behalen dien je de opleiding in vier weken af te ronden. Hierbij wordt verwacht dat je de online e-learnings volgt en deelneemt aan vier plenaire inspiratiemomenten, die online plaatsvinden. Na het voltooien van deze periode ontvang je het certificaat als bewijs van succesvolle afronding. Om de opleiding succesvol af te ronden, dien je ongeveer 10 uur te investeren.

De inspiratiesessies vinden altijd op donderdagmiddag om 12 uur plaats. Zo is het voor iedereen mogelijk om aanwezig te zijn tijdens deze sessies. Mocht je onverhoopt niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn, dan worden de sessies opgenomen en beschikbaar gesteld.

Na het succesvol afronden van de opleiding krijg je toegang tot het volledige aanbod van Inclusion Academy voor een jaar. Dit biedt tevens de mogelijkheid om nieuwe sessies te bekijken die regelmatig worden toegevoegd aan het platform.

Schrijf je nu in voor onze aankomende opleiding

    Plaatsen beperkt: 20 deelnemers per opleiding